Paginanaam veranderen op Facebook na 200 likes

Disclaimer: De hieronder beschreven methode werkt momenteel alleen voor Facebook-adverteerders. Ik weet niet hoeveel besteed moet worden om in aanmerking te komen voor ondersteuning. Helaas, voor niets gaat de zon op!

Het kan gebeuren dat je de naam van je Facebook-pagina wilt wijzigen. Omdat je een typefout hebt gemaakt, omdat je iets aan de naam moet toevoegen, omdat je bedrijf een nieuwe naam krijgt.

Tot 200 likes is het veranderen van een paginanaam geen probleem, met meer dan 200 likes wordt het lastiger. Hoewel de supportpagina’s van Facebook aangeven dat je als pagina-beheerder de paginanaam bij meer dan 200 likes eenmalig kunt wijzigen, lijkt het erop dat dat in Nederland vaak (nog) niet mogelijk is op de beschreven manier.

Via een kleine omweg is het – in elk geval in oktober 2014 – wel mogelijk om je paginanaam te wijzigen bij meer dan 200 likes. Het is geen gevaarlijk kunstje, hooguit een beetje verstopt, en extreem eenvoudig.

Facebook Paginanaam veranderen bij meer dan 200 likes

1. Ga naar https://www.facebook.com/ help/contact/221445081367260.

2. Selecteer de pagina waarvan je de naam wilt wijzigen en geef aan om wat voor soort Facebook-pagina het gaat. Vink Ik wil toch de naam van mijn pagina wijzigen aan.

3. Je kunt nu de nieuwe gewenste naam voor je Facebookpagina invoeren. Check hem zorgvuldig, want ik weet niet hoe vaak je het hele proces kunt herhalen. Bevestig de gevraagde informatie en klik op Verzenden.

facebook paginanaam wijzigen

That’s it! Je ontvangt een e-mail van Facebook met de bevestiging van je aanvraag. In de regel wordt er binnen 24 uur gereageerd op je verzoek, en na de reactie wordt je paginanaam ook direct verandert. Als je nieuwe paginanaam erg afwijkt, zal de naamswijziging tot twee weken in beslag nemen. Mensen die je pagina leuk vinden krijgen eerst per e-mail bericht van Facebook over de naamswijziging.

Ik ben benieuwd of bovenstaande methode ook voor jou werkt!


Reacties

17 reacties op “Paginanaam veranderen op Facebook na 200 likes”

 1. Hi Ivan, de link werkt helaas niet.. Is er een andere manier om die pagina te bereiken?

  1. Hallo Rene,
   Dank voor je reactie! Excuus dat het niet direct werkt voor je. Ik heb het proces zo kort mogelijk gemaakt, maar misschien iets té kort. Adverteer je wel eens via Facebook? De lange versie van het proces begint namelijk in het advertentiecentrum van Facebook.
   A. Ga naar https://www.facebook.com/ads/manage/
   B. Klik in het linkermenu op “E-mailondersteuning”
   C. Klik op de blauwe button “Contact us”
   D. Selecteer als onderwerp van je vraag “Je pagina’s beheren”, en vervolgens op “De naam van mijn pagina wijzigen”.
   Nu zou je op stap 1 van bovenstaand stappenplan moeten belanden. Hoe pakt dat uit? Ik ben benieuwd!

 2. Bij mij lukt het met de tweede optie ook nog niet. Ik heb de link voor me maar punt B ondersteuning kan ik niet vinden. Zit dat misschien ergens anders ondergeschoven? Graag tot horens

  1. Hoi! E-mailondersteuning vind je in de linkerkolom van Facebook Advertentiebeheer, zie https://lijndiensten.com/facebook-e-mailondersteuning.jpg. Kom je daarmee verder?

  2. Hi Ivan, ik zal dan eerst moeten beginnen met Advertenties en dat gaat nu nog niet gebeuren, maar toch bedankt voor zover!

 3. anoniem avatar
  anoniem

  Hoi Ivan,

  Het kopje emailondersteuning tref ik niet meer aan op facebook. Betekent dit dat het stappenplan dat je hier beschrijft niet meer kan worden uitgevoerd? Ik wil namelijk heel graag de naam van onze fbpagina veranderen. Weet je misschien een andere manier?

  Groetjes,

 4. Esther Princen avatar
  Esther Princen

  Goedemiddag Ivan,

  Helaas werkt de genoemde methode niet voor mij. Kun je me verder op weg helpen?

  Hoor het graag

  Esther Princen

 5. Barteld Hoekman avatar
  Barteld Hoekman

  Echt Top, Eindelijk iets wat lijkt te werken, bedankt voor deze blog. Moet nog definitief goedkeuring krijgen van FaceBook, maar kon nu in ieder geval de aanvraag voor wijziging doorsturen en heb binnen 4 minuten reactie gehad dat deze in behandeling is!!!!!!

  1. Fijn te horen, Barteld!

 6. Mirjam Sariman avatar
  Mirjam Sariman

  Hi Ivan,

  Naar lang zoeken… is het door jouw blog gelukt om de naam van onze bedrijfspagina te wijzigen. Dank je wel voor je heldere uitleg!

  Mirjam

  1. Hoi Mirjam,

   Dat is mooi! Als je je dank nog elders wilt uiten, ik ben dankbaar voor een review op onze Google+-pagina.

   – Ivan

 7. Voetbalsouvenirs avatar
  Voetbalsouvenirs

  Hier werkte het. Na enkele minuten reactie van FB en naam direct veranderd naar Voetbalsouvenirs.
  Helamaal TOP!!!!

 8. Gertrude avatar
  Gertrude

  Super, de link werkte en ik heb al reactie van FB dat mijn verzoek in behandeling is. Heb ook anderen geattendeerd op je blog. Dank voor deze informatie!

 9. Hi!

  Net een verzoek ingediend, ik hoop dat het slaagt. Dit is wel echt een top blog zeg, bedankt! Ik laat hier weten of het is gelukt of niet.

  Liefs

 10. Thijs avatar
  Thijs

  Hoi Ivan,

  Zo te zien heb je al meerdere mensen geholpen, maar bij mij is het kopje ‘e-mailondersteuning’ niet te vinden. Zijn er ook andere manieren om de naam van mijn bedrijfspagina te wijzigen?

  Thijs

  1. Hoi Thijs,

   Zoals vermeld moet je adverteren bij Facebook, en ook waarschijnlijk een minimum advertentiebudget besteden. Ik kan voor jullie pagina wel een naamswijziging aanvragen. Daar zijn wel (enige) kosten aan verbonden. Neem contact met me op – op ivan@lijndiensten.com – als ik je daarbij kan helpen.

   – Ivan

 11. Jennifer avatar
  Jennifer

  Yeahhh! Het is bij mij ook gelukt. Binnen 5 minuten kreeg ik al een mailtje dat mijn naam gewijzigd was. Super bedankt!