Uitgebreide linktoeschrijving in Analytics

Met In-Page Analytics kun je op pagina’s van je eigen website direct informatie tonen over doorklikratio’s en populaire vervolgpagina’s. Voorheen waren deze statistieken alleen beschikbaar op URL-niveau, met als gevolg dat bijvoorbeeld een link naar de contactpagina in de navigatie dezelfde statistieken had als een tweede link naar die pagina elders op de pagina. Ook waren er geen gevens beschikbaar voor andere elementen, zoals buttons.

Door het toevoegen van een paar extra regels aan de trackingcode van Analytics kan deze informatie nu wel verzameld worden. Na het instellen van de zogenaamde uitgebreide linktoeschrijving worden kliks bijgehouden voor links afzonderlijk, maar ook klikken op elementen als buttons en Javascript-navigatie zijn te volgen.

Op deze supportpagina van Google Analytics vind je meer over het instellen van uitgebreide linktoeschrijving. Het is belangrijk te weten dat uitgebreide linktoeschrijving nog niet compatibel is met Google Tag Manager.

Als je meer informatie wilt hebben of hulp kunt gebruiken bij de implementatie en interpretatie van In-Page Analytics, neem contact met ons op!